Hoe werkt het voor de voedingsdeskundigen

Als orthomoleculair voedingsadviseur werk je over het algemeen als kleine zelfstandige of in een klein team. Je bent hierdoor druk met 1001 verschillende werkzaamheden. Want naast het opzetten van een praktijk zijn er veel randvoorwaarden belangrijk om je praktijk te kunnen laten groeien.

De Gezonde Nederlander wil de aangesloten voedingsadviseurs helpen om een aantal van deze randvoorwaarden voor je te organiseren.

Registreren

Voedingsdeskundige kunnen GRATIS een account aanmaken, een profiel aanmaken en gebruik maken van het forum voor de praktijken, ervaar zelf de voordelen van het platform. Aanmelden gaat gemakkelijk, klik op het "Registeren" knop hieronder en vul je gegevens in. Na het invullen van het registratie formulier ontvang je een paar minuten een bevestigings E-mail met een link waar je op moet klikken om je account te bevestigen

Registeren!

Eigen webpagina

Door je aan te sluiten bij onze site kun je op een gemakkelijke manier een eigen webpagina binnen Degezondenederlander.nl aanmaken. Wij zorgen ervoor dat de site goed wordt bezocht. Zo regelen we dat de site middels google goed te vinden is en zijn wij actief op Facebook. Regelmatig wordt de site voorzien van nieuwe informatie zodat bezoekers meerdere keren terugkomen naar de site.

Let op!

Voordat je webpagina op de site wordt geplaatst zullen we eerst controleren of de gegevens goed zijn ingevuld, op deze manier houden we de kwaliteit van de website hoog. Profielen die niet volledig zijn ingevuld zullen we niet online plaatsen.

Gevonden worden

Na dat je een account hebt aangemaakt en je profiel hebt ingevuld wordt er een webpagina aangemaakt binnen de website van de gezondenederlanders.nl. We melden je webpagina aan bij google adwords waardoor je pagina hoog in de zoekmachine terecht komt

Forum

Kennis delen middels een forum Middels het forum kun je contact maken met andere voedingsadviseurs. Op het forum kan kennis worden gedeeld en is het mogelijk om casuïstiek met elkaar te delen In het forum is ook een categorie "Website" te vinden, plaats hier wanneer je ideeen/opmerkingen hebt over de site voor ons is dit input om onze website te verbeteren.

Poll

Met een poll kan je de mening van andere voedingsdeskundige in kaart brengen. Binnen het forum is het mogelijk om een poll aan te maken bij een discussie. Bij het aanmaken van de poll, vul je de vraag in met daaronder een aantal vaste antwoorden die geselecteerd kunnen worden.

Toegang

Om toegang te krijgen tot het forum moet je zelf registreren op deze site, de link van het forum is te vinden op het dashboard pagina. De dashboard pagina krijg je te zien nadat je bent ingelogd.

Nutrienten Zoekmachine

Met onze uitgebreide nutrienten zoekmachine, vindt je gemakkelijk en snel de voedingstoffen in voedingsmiddelen. doordat je kunt filteren en sorteren op kolomen/velden vindt je gemakkelijk voedingsmiddelen waar ergens veel of juist weinig voedingstoffen in zit.

Onze voedingsmiddelen database is afkomstig van het Nederlandse Voedinsstoffenbestand(NEVO-bestand). NEVO-bestand wordt uitgegeven door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nutrienten favorieten onze zoekmachine biedt ook de mogelijkheid om voedingsmiddelen in een favorieten lijstje toe te voegen, zodat je later de lijstjes kunt opvragen

Filteren met zoekmachine kan je filteren op productgroepen, zoekterm en je samengestelde "favoriet categorie"

Voorbeeld: voedingsmiddelen zoeken voor een diabetes patient
  • Stap 1: Selecteer bij "Preset kolommen" de optie "Diabetes", hiermee worden de relavante kolomen getoond(koolhydraten, vezels, enz)
  • Stap 2: Sorteer op de kolom "Koolhydraten" om de voedingsmiddelen met de meeste/of minste koolhydraten te tonen

Kennisbank

De kennisbank ondersteunt je in je advisering richting je klant Door de digitale kennisbank kun je gemakkelijk informatie opzoeken over voeding. Denk hierbij aan informatie over koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, spoorelementen. Naast kennis over voeding zijn er ook adviezen beschikbaar die gerelateerd zijn aan de ziektebeeld. Door het ingeven van een zoekterm is deze informatie snel beschikbaar

Welke functionaliteiten staan in de planning

De bovenstaande dienstverlening wordt in 2016 verder uitgebreid met de volgende functionaliteiten:

  • Een digitaal consultformulier doordat het mogelijk wordt om adviezen direct naar een consultformulier te slepen.
  • Een digitaal anamneseformulier.
  • Een databank met recepten die voldoen aan de orthomoleculaire richtlijnen.