Stapsgewijs naar een betere gezondheid Een orthomoleculaire manier van eten betekent dat je die voeding tot je neemt die optimaal is voor je lichaam. 100% orthomoleculair eten is vaak een totaal ander voedingspatroon dan je tot nu toe gewend bent.
Een pasta op zijn tijd kan erg lekker zijn. Het zijn helaas de gluten in de pasta die voor problemen kunnen zorgen. Met name als we er teveel van binnenkrijgen. Hoe kan de pasta ook worden geserveerd?
Over brood wordt veel geschreven. Brood bestaat uit granen / tarwe. Deze tarwe bevat gluten welke belastend zijn voor de darmen. Hoe kun je je broodmaaltijd stap voor stap vervangen.
Een patatje op zijn tijd is best lekker. Orthomoleculair is het, jammer genoeg, niet verantwoord. Dit komt vooral door de transvetten waarin de patat wordt gebakken. Hoe kan dit anders?
Een stamppot is een oud Hollandse manier van eten. Met onze huidige manier van leven zorgen de complexe suikers in de aardappelen voor de problemen. Hoe kan dit anders?
Birgit de Heij | Theorie en praktijk van de orthomoleculaire voeding
ISBN 9789057871566
Orthomoleculaire recepten.
Birgit de Heij | ISBN 978-90-5787-178-8