DGN Gerechten

Curry van gemengde groenten

Een curry maken is eigenlijk heel gemakkelijk. Je kiest de groente uit die je lekker vindt. De kruiden zorgen voor de verdere smaak in het gerecht. Eet smakelijk!

Sperziebonensalade met walnoten en feta

Deze salade kun je ook prima meenemen naar je werk. Het is zowel warm als koud een lekker gerecht. Als je de salade in de avond eet, is het goed te combineren met zoete aardappel.

Indiase dahl met bloemkool, aubergine en courgette

Dit gerecht kun je gemakkelijk een middag of een dag van te voren maken. De linzen in het gerecht zorgen voor de variatie. Genieten maar!

Oosterse bloemkoolschotel

Bloemkool heeft van zichtzelf niet veel smaak. Veel mensen laten de bloemkool daardoor links liggen en kiezen bijvoorbeeld voor broccoli. Door de toevoeging van de kurkuma, de gember en het pepertje wordt het een gerecht met smaak! Wil je een dagje geen vlees, dan kun je het rundergehakt achterwege laten.

Broccolisoep met zalm

Zelf soep maken is niet moeilijk. Het is zeker niet nodig om pakjes of zakjes te gebruiken om je soep smaak te geven. Deze pakjes bevatten veel zout en toevoegingen. Zonde! Deze verse soep is in 20 minuten klaar. Eet smakelijk!

Winterstoofpot van groenten en noten

Gezond koken zonder pakjes moeilijk? Helemaal niet! Dit gerecht bewijst dat je met snijden en stoven al ver komt. Doordat aan het gerecht ook knolselderij bevat geeft het voldoende vulling. Het toevoegen van bijvoorbeeld aardappelen is dan ook niet nodig.

Advies van een voedingsdeskundige bij jou in de buurt?

Het nieuwe boek van Rineke Dijkinga

Alles draait om je hormonen

klik hier om te bestellen

De beste dokter staat in de keuken

Birgit de Heij | Theorie en praktijk van de orthomoleculaire voeding

ISBN 9789057871566

klik hier om te bestellen

Gezond door voeding

Orthomoleculaire recepten.

Birgit de Heij | ISBN 978-90-5787-178-8

klik hier om te bestellen