DGN Stap voor stap

Stap voor stap beter met patat frites of chips

Gepubliceerd:5/1/2021 7:05:29 PM
Laatste update:5/1/2021 7:05:29 PM

Patat is een van de meest bekende snacks. De patat zoals te koop bij de snackbar is niet orthomoleculair verantwoord.
Het frituurvet waarin de patat wordt gebakken is een product dat gemaakt is in een fabriek. Een industrieel product dat valt onder de noemer van transvetzuren. Deze vetzuren hebben veel negatieve gevolgen voor het lichaam. Zo draagt het bij aan hart- en vaatziekten, het verlaagt het afweersysteem en ze hinderen de leverenzymen bij het ontgiften. Het kan ook anders!

Hierbij het stappenplan voor patat/ chips. Elke stap zorgt ervoor dat de 'maaltijd' meer orthomoleculair wordt.

  •  Patat halen bij de snackbar
  •  Patat zelf bakken in kokosolie
  •  Snij de patat zelf uit aardappelen en bak in de kokosolie
  •  Gebruik Keltisch of Himalayazout in plaats van keukenzout
  •  Geef zelfgemaakte appelmoes bij de papat, zonder toevoeging van suiker
  •  Maak de papat van zoete aardappelen
  •  Maak de patat van koolraap of knolselderij

Stapsgewijs naar een betere gezondheid met soep

Stapsgewijs naar een betere gezondheid Een orthomoleculaire manier van eten betekent dat je die voeding tot je neemt die optimaal is voor je lichaam. 100% orthomoleculair eten is vaak een totaal ander voedingspatroon dan je tot nu toe gewend bent.

Stap voor stap beter met Pasta

Een pasta op zijn tijd kan erg lekker zijn. Het zijn helaas de gluten in de pasta die voor problemen kunnen zorgen. Met name als we er teveel van binnenkrijgen. Hoe kan de pasta ook worden geserveerd?

Stap voor stap beter met brood

Over brood wordt veel geschreven. Brood bestaat uit granen / tarwe. Deze tarwe bevat gluten welke belastend zijn voor de darmen. Hoe kun je je broodmaaltijd stap voor stap vervangen.

Stap voor stap een betere stamppot

Een stamppot is een oud Hollandse manier van eten. Met onze huidige manier van leven zorgen de complexe suikers in de aardappelen voor de problemen. Hoe kan dit anders?

Advies van een voedingsdeskundige bij jou in de buurt?

over Stap voor stap beter met patat frites of chips

Het nieuwe boek van Rineke Dijkinga

Alles draait om je hormonen

klik hier om te bestellen

De beste dokter staat in de keuken

Birgit de Heij | Theorie en praktijk van de orthomoleculaire voeding

ISBN 9789057871566

klik hier om te bestellen

Gezond door voeding

Orthomoleculaire recepten.

Birgit de Heij | ISBN 978-90-5787-178-8

klik hier om te bestellen