DGN Stap voor stap

Stap voor stap beter met Pasta

Gepubliceerd:5/1/2021 7:14:36 PM
Laatste update:5/1/2021 7:14:36 PM

Pasta is veelzijdig in het gebruik en staat daarom ook regelmatig op het menu.
Pasta is een tarwe product en bevat daarom veel gluten. De afgelopen decennia zijn we meer gluten gaan gebruiken. Bij een teveel aan gluten kan de darmwand worden aangetast. 
Inmiddels zijn er alternatieven voor de tarwe pasta. Kijk goed op de verpakking of in dit alternatief nog gluten voorkomen.

Pastamaaltijd

  • Kant-en-klare pastamaaltijd
  • Een zelfgemaakte pasta maaltijd met witte pasta en saus uit een pot
  • De pasta wordt vervangen door spelt- of kamutpasta
  • De pastasaus wordt zelf gemaakt met een blik gepelde tomaten en tomatenpuree, rundergehakt en verschillende roergebakken groenten zoals; ui, courgette, wortel, bleekselderij. Maak af met kruiden zoals; oregano, basilicum, en selderij
  • Maak de saus met verse tomaten
  • Minder de hoeveelheid pasta naar 30 gram per persoon en gebruik meer groenten
  • Vervang de pasta door spaghetti gemaakt van wortel
  • Vervang ter variatie de rundergehakt door vis, garnalen, paddenstoelen of noten.

Stapsgewijs naar een betere gezondheid met soep

Stapsgewijs naar een betere gezondheid Een orthomoleculaire manier van eten betekent dat je die voeding tot je neemt die optimaal is voor je lichaam. 100% orthomoleculair eten is vaak een totaal ander voedingspatroon dan je tot nu toe gewend bent.

Stap voor stap beter met brood

Over brood wordt veel geschreven. Brood bestaat uit granen / tarwe. Deze tarwe bevat gluten welke belastend zijn voor de darmen. Hoe kun je je broodmaaltijd stap voor stap vervangen.

Stap voor stap beter met patat frites of chips

Een patatje op zijn tijd is best lekker. Orthomoleculair is het, jammer genoeg, niet verantwoord. Dit komt vooral door de transvetten waarin de patat wordt gebakken. Hoe kan dit anders?

Stap voor stap een betere stamppot

Een stamppot is een oud Hollandse manier van eten. Met onze huidige manier van leven zorgen de complexe suikers in de aardappelen voor de problemen. Hoe kan dit anders?

Advies van een voedingsdeskundige bij jou in de buurt?

over Stap voor stap beter met Pasta

Het nieuwe boek van Rineke Dijkinga

Alles draait om je hormonen

klik hier om te bestellen

De beste dokter staat in de keuken

Birgit de Heij | Theorie en praktijk van de orthomoleculaire voeding

ISBN 9789057871566

klik hier om te bestellen

Gezond door voeding

Orthomoleculaire recepten.

Birgit de Heij | ISBN 978-90-5787-178-8

klik hier om te bestellen