Aan de slag met je gezondheid

Gezonder leven en meer energie

De meeste mensen merken niet eens meer wat het eten van “slechte” voedingsmiddelen met ze doet. We zijn het simpelweg gewend om weinig energie te hebben.

Gezondheidsklachten verminderen

De voedingsadviseurs kunnen je helpen om de relatie te leggen tussen je lichamelijke klachten en de oorzaken van deze klachten

Persoonlijk voedingsadvies op maat

Met een persoonlijk voedingsadvies krijg je het beste resultaat, iedereen reageert weer anders op voeding

Steeds meer mensen gaan inzien dat goede voeding belangrijk is om gezond te blijven. Wie wil er nu niet invloed uitoefenen op zijn eigen gezondheid?

Gezonder leven en meer energie

De meeste mensen merken niet eens meer wat het eten van “slechte” voedingsmiddelen met ze doet. We zijn het simpelweg gewend om weinig energie te hebben. Door orthomoleculair te eten zul je in eerste instantie meer energie krijgen en op langere termijn zul je ook gaan profiteren van nog meer positieve gevolgen voor je gezondheid

Je moe en futloos voelen kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld een sterk schommelende bloedsuikerspiegel, overbelaste darmen en een verzuurd lichaam.

Een schommelende bloedsuikerspiegel zorgt voor vermoeidheid. Onze voedindsadviseur zullen om deze reden aanraden om een bewust keuze te maken in het gebruik van koolhydraten. Wist je bijvoorbeeld dat een broodje kaas van grote invloed is op je bloedsuikerspiegel. Om een after lunch dip te voorkomen zijn andere lunches beter geschikt. Zie onderstaande link voor artikelen die je kunnen helpen om je energieker te voelen.

Gezonder eten

Persoonlijk advies op maat

Meestal is er een aanleiding om een bezoek te brengen aan de orthomoleculair therapeut. Je voelt je bijvoorbeeld niet energiek. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Is er bijvoorbeeld sprake van een schommelende bloedsuikerspiegel of is de darmflora niet op orde. Het is een goed mogelijk dat je maaltijden bestaan uit combinaties die veel vragen van je spijsverteringsenzymen. Hierdoor kan ook een vermoeid gevoel ontstaan.

Een andere klacht die regelmatig voorkomt is een opgezette buik na het eten. Dit kan er op wijzen dat de darmflora niet op orde is. Samen met je voedingsadviseur kijk je welke producten in je huidige voeding de darmflora beschadigen. Samen wordt gekeken naar alternatieven die de darmflora weer opbouwen.

Ook reumatische aandoeningen kunnen verbeteren door je voeding aan te passen. Aan deze klachten ligt namelijk een ontsteking ten grondslag. Voeding zorgt ervoor dat ontstekingen worden bevorderd of worden verminderd.

De voedingsadviseur kijkt samen met jou naar je eetpatroon en past dit stapsgewijs aan. Door dit stapsgewijs te doen word het voor jou helder of je nieuwe eetpatroon aanslaat.

Meer informatie Voedingspraktijken bij je in de buurt

Gezondheidsklachten verminderen

De voedingsadviseurs kunnen je helpen om de relatie te leggen tussen je lichamelijke klachten en de oorzaken van deze klachten. Zo kan bijvoorbeeld chronische vermoeidheid, depressie en huidklachten voortkomen uit ontstekingen. Samen met een voedingsadviseur wordt gekeken hoe deze ontsteking door middel van voeding kan worden weggenomen. Zo word je aangeraden om bepaalde voeding niet meer te eten en andere voeding juist wel. Naast je voedingsadviezen wordt gekeken hoe het nieuwe voedingspatroon kan worden ingebouwd in je dagelijkse leven.

Gezondheidsklachten aanpakken dmv voeding

Vind een voedingsdeskundige bij jou in de buurt?

Voedingswaarde

klik op een groente!